Laat werknemers verplicht achteruit inparkeren!

Gepubliceerd:

Het was het gesprek van de dag bij onder meer Metro, BNR en RTL Nieuws: Nederlandse ondernemingen moeten achteruit inparkeren verplicht maken op bedrijfsparkeerplaatsen, stelt mobiliteitsaanbieder Athlon.

Bedrijfspanden hebben vaak te maken met overvolle parkeerplaatsen. Calamiteiten zoals brand kunnen dan voor een enorme chaos zorgen. Bij brand moet het bedrijf en het terrein eromheen snel ontruimd worden. De hulpdiensten hebben ruimte nodig en het personeel moet zo snel mogelijk weg kunnen. ‘Dat gaat minder snel wanneer werknemers hun auto vooruit hebben ingeparkeerd. Als automobilisten dan later in haast of paniek snel weg moeten rijden, zorgt dit voor meer risico in een toch al gevaarlijke situatie’, stelt Folkert Ruiter van Athlon.

Minder schade aan bedrijfswagens

Achteruit inparkeren zorgt daarnaast voor een veiligere parkeerplaats én minder kosten voor schadereparaties aan bedrijfswagens. Rijd je achteruit weg van een parkeerplaats, dan krijgen bestuurders te maken met de dode hoek. Waardoor je wel eens een paaltje, fietser of auto over het hoofd ziet. Ook is de draaicirkel met achteruit wegrijden kleiner, waardoor er minder ruimte is om andere auto’s te ontwijken. Er zijn al bedrijven die het personeel dwingen de auto achteruit in te parkeren. ‘Het klinkt simpel en dat zou het ook moeten zijn’, vindt Ruiter. Toch denken een hoop mensen niet na over hoe zij inparkeren. Achteruit inparkeren blijft ook moeilijk, toch?

Nieuwsbriefbanner