Auto’s starten, openen en sluiten met je mobiel

Gepubliceerd:

In de functie van wagenparkbeheerder heb je te maken met werknemers die snel een auto uit je vloot willen pakken. En dan wil jij het ze zo makkelijk mogelijk maken.

Het werkt via Mercedes Me

Speciaal voor wagenparkbeheerders en verhuurmaatschappijen (situaties waarbij mensen vaak in verschillende auto’s moeten rijden, dus), heeft Mercedes zijn E-Klasse uitgerust met een nieuwe feature: de auto openen, sluiten en starten met je mobiel.

Volgens Mercedes-Benz is het een eenvoudige concept. “De gebruiker dient zich te registreren bij Mercedes Me en in het bezit te zijn van een smartphone met een secure-simkaart erin”, legt Edis Ceric, verantwoordelijk voor het vergrendelingsysteem, uit in De Telegraaf. “Van de telefoon worden alleen de sim-kaart en de antenne gebruikt. De data staan in de cloud. De ontvanger in de auto bevindt zich in de deurgreep, want dat is volgens Ceric de meest logische positie om toegang tot je auto te krijgen. In de auto kun je je mobiel in een speciale houder plaatsen, die er niet alleen voor zorgt dat de auto gestart kan worden, maar dat je mobieltje ook geladen wordt.”

Ideaal voor de functie wagenparkbeheerder

De voorziening is volgens Ceric ideaal voor wagenparkbeheerders, verhuurmaatschappijen en taxi-ondernemers waarbij personen geregeld in verschillende auto’s rijden. In de toekomst wil Mercedes het snufje ook op de vrachtwagens van het merk introduceren en zou het ook toegepast kunnen worden op deelauto’s.

Nieuwsbriefbanner