De 10 allergrootste afleiders

Gepubliceerd:

Sturen op veilig rijden? Bewustzijn kweken? Neem dan eerst het smartphonegebruik van je medewerkers eens onder de loep, en dan hebben we het niet over handsfree bellen. Meer dan de helft van de automobilisten tikt berichten tijdens het rijden. En hierdoor laten ze zich ook afleiden.

Werken tijdens het rijden?
Uit Amerikaans onderzoek van telecommunicatiebureau AT&T blijkt dat automobilisten hun autoritje niet alleen vaak vullen met berichten versturen, ze gebruiken hun smartphone ook om te e-mailen en te internetten. Kortom, om verbonden te blijven. Want werk gaat natuurlijk gewoon door als je onderweg bent. Niet voor niets staan de ‘afleiders’ berichtjes sturen, e-mailen en internetten op de plaatsen 1, 2 en 3 in het onderzoek.

Social media & selfies in het verkeer
Is het verslaving, is het verveling? Bijna 3 op de 10 checkt tijdens het rijden niet alleen zijn volgers op de weg, ook zijn online volgers op Facebook. Opvallend: bijna 20% maakt graag een ‘rijselfie’ onderweg. Denk je met ingebouwde touscreens en met spraakbesturing veiligheid af te kunnen dwingen: niet per se. Zelfs met die techniek in de auto gebruikt 62% van de mensen gewoon de ‘ouderwetse’ smartphone. Uiteindelijk gaat het toch weer om bewustzijn.

Sturen op veilig rijden?
Dit zijn de tien grootste afleiders tijdens het rijden.

  1. Berichten versturen (61%)
  2. E-mailen (33%)
  3. Internet checken (28%)
  4. Facebooken (27%)
  5. Selfies maken (17%)
  6. Twitteren (14%)
  7. Instagrammen (14%)
  8. Een video maken (12%)
  9. Snapchatten (11%)
  10. Videogesprek voeren (10%)

Bron: Automotive

Nieuwsbriefbanner