Automatic is een app-store waar auto’s apps uit downloaden

Gepubliceerd:

Opties voor een auto kennen we: leren bekleding, navigatiesystemen, vierwielaandrijving. Sinds kort kun je naast hardware, ook software-opties aanschaffen: apps die op een iPhone of Android telefoon draaien. Interessant voor werkgevers: ze houden automatisch het aantal gereden kilometers, routes en real-time informatie over de prestaties bij. En het wordt steeds slimmer.

Apps voor op de telefoon kent iedereen. Maar ook auto’s krijgen vaker een app-store! De Automatic app-store is een online omgeving waarin derde partijen apps aanbieden die functioneren via het telematicasysteem van Automatic. Derde partijen laten hun creativiteit los op het ontwikkelen van apps voor in de auto, die een koppeling vormen tussen de informatiesystemen in de auto en de praktijk.

Apps: Expensify, Automatic Fleet en IFTTT

Expensify maakt het mogelijk om de ritten die automatisch worden geregistreerd meteen te declareren bij een werkgever. IFTTT laat de bestuurder patronen vastleggen in ‘recepten’. Bijvoorbeeld dat wanneer de bestuurder wegrijdt van locatie het systeem een sms-je verstuurt naar de werkgever of wagenparkbeheerder. Automatic Fleet houdt wagenparkbeheerders op de hoogte van de locatie, het rijgedrag en wanneer onderhoud nodig is voor elk voertuig. Het vertelt ook wat de uitgaven voor de vloot zijn.

Hoe werkt de Automatic app-store?

Het Automatic app-store systeem bestaat uit een Bluetoothadapter die aangesloten is op de boardcomputer van de auto. Daardoor krijgt het toegang tot de informatiestroom in de auto. De enige vereiste is een OBD-II poort. Veel moderne auto’s beschikken daar al over.

Meer info op de site van Automatic.

    Nieuwsbriefbanner