11 bijzondere voertuigen als alternatief voor de leaseauto

Gepubliceerd:

Zoek je een alternatief voor de leaseauto’s in je wagenpark? Wat dacht je van van deze bijzondere voertuigen? Zo ontstijgen je medewerkers gelijk de grijze massa. De overheid heeft er zelfs regels voor opgesteld.

Alternatief voor de leaseauto

 • 1. De brommobiel

  Nee, geen lelijk opvallend smal invalidenvoertuig, maar een bromfiets op vier wielen. Die lijkt op een kleine personenauto. Handig voor in de stad. Zitten je mensen lekker droog als het regent. Maar of hun haar desondanks in model blijft, is nog maar de vraag. Als er geen gordels in zitten, moeten ze namelijk een helm op.

 • 2. Gehandicaptenvoertuig en scootmobiel

  Ideaal, zo’n gesloten gehandicaptenvoertuig, zoals de Canta, Amica, Arola en Mini Cruiser City. Mag je zelfs mee op de stoep en het voet- en fietspad. Alleen jammer dat er maximale snelheden voor gelden.

 • 3.Tractor

  Alleen als je medewerker een vrouw zoekt…

 • 4.Quad

  Ja, daar wil toch iedereen op scheuren. En anders moeten je mensen het maar eens proberen, als bedrijfsuitje of zo. Zijn ze om? Ben jij om? Let dan wel op dat je een quad rijdt die is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg.

 • 5.Riksja of fietstaxi

  Zo, komen jouw mensen even uitgerust op het werk. En toch zijn ze op de fiets. Dat heb je met zo’n taxi en fiets ineen. Je kunt zo achterop. Of is het -in? Ach, wat maakt het uit. Een ander trapt. Willen je mensen liever zelf fietsen? Boffen zij even, want voor de riksja gelden dezelfde verkeersregels als voor fietsers. En de Taxiwet is niet van toepassing.

 • 6.Step, motorstep en skeelers

  Moeten je mensen wel kunnen douchen op het werk. Als ze op skeelers komen. Voordeel is wel dat ze ’s avonds niet meer hoeven te sporten. Nee, even serieus. Een step als voertuig? Ja, de wet schrijft het voor: een ‘stepper’ wordt gezien als voetganger. Kunnen ze dus net zo goed gaan lopen. Anders is dat met de motorstep. Die is gemotoriseerd, net als een brom- of snorfiets.

 • 7.Trike en driewielige motorscooter

  Dat kan, als je medewerker een motorrijbewijs categorie A bezit.

 • 8.Tuktuk

  Lekker carpoolen. In een soort van fietstaxi. Maar dan met een tweetaktmotor.

 • 9.Wegtreintje en aanhangwagen

  Voor als je mensen nog niet helemaal toe zijn aan de trein. En misschien kunnen ze wel met al die andere collega’s samen reizen.

 • 10.High speed e-bike

  Zonder trappen rijden je mensen zo 20 kilometer per uur . Trappen ze flink mee, dan halen ze misschien wel de 45 kilometer per uur. Maar mag dat eigenlijk wel? Want tot 1 januari 2017 gelden voor de high speed e-bike de regels van een snorfiets. Daarna van een bromfiets.

 • 11.Quattrocycle

  Ja, die kent de overheid nog niet. De quattrocycle is een ultramoderne fiets voor vier personen. Privé ook goed te gebruiken, want er passen ook kinderzitjes of zelfs een kinderbankje voor drie kinderen op. En dat zonder bijtelling.

 • Minibike

  Helaas, dat mag dus niet. Daarom dus 11 bijzondere voertuigen. Een minibike is een kleine motorfiets van ongeveer 50 centimeter hoog en 1 meter lang. Ze zijn bedoeld om mee te racen op een racebaan en niet om mee naar je werk te gaan.

Nieuwsbriefbanner