Zo houdt Google grip op zijn wagenpark

Gepubliceerd:

Weten welke collega altijd te hard rijdt, te laat is op afspraken of welke auto’s stilstaan in je wagenpark? De wagenparkbeheerder van Google weet het precies. Dankzij de app van de Amerikaanse start up Local Motion. Die geeft toegang tot al deze data door een kastje te installeren in de auto’s en die te koppelen aan het besturingssysteem. 4 handigheidjes die jouw werk een stuk makkelijker maken. En één nadeel.

 1. Nooit meer auto’s die onnodig lang stilstaan
  Als fleetmanager zie je op het overzicht welke auto’s er vaak stilstaan. Zo kun je daar makkelijk actie op ondernemen. Medewerkers zien in hun app ook welke auto’s in de vloot vrij zijn om geboekt te worden. Kwestie van inloggen en weg zijn ze.
 2. Altijd weten wie in welke auto zit. En hoe lang. Onder een boete uitkomen met al die poolauto’s kan niet meer. Jammer dan. Toegang tot de auto’s krijgen medewerkers alleen met een persoonlijk pasje. De GPS houdt bij waar men rijdt en hoe er wordt gereden. Denkt iemand lekker te crossen? Jammer dan, jij geeft ze een ‘speeding alert’ via de app. Succes gegarandeerd.
 3. Check wanneer auto’s een beurt nodig hebben
  Het slimme kastje in de auto houdt precies bij wanneer er een beurt nodig is of een onderdeel vervangen moet worden. Nooit meer auto’s die onnodig lang bij de garage staan.
 4. Bespaar 30 procent
  Weten welke wagens beschikbaar zijn en het rijgedrag van je medewerkers in de gaten houden. Naast dat dit gewoon handig is, kan het je helpen om te besparen op je Total Costs of Mobility (TCM).
 5. Nadeel: big brother is watching you
  De privacydiscussie rondom telematica in leaseauto’s is in volle gang. Je weet straks alles van je medewerkers, ook als ze ’s middags een tussenstop maken bij hun minna(a)r(es). Invoering kan gepaard gaan met weerstand. Dan weet je dat alvast.

Meer weten? Check de site van Local Motion.

Nieuwsbriefbanner