Niet te stelen bedrijfsfietsen!

Gepubliceerd:

Volgens schattingen van de Bovag en ANWB worden er jaarlijks zo’n 200.000 bedrijfsfietsen verkocht. Eind 2014 kwam dit aantal zelf een stuk hoger uit: tussen de 220.000 en 230.000 stuks. Dit kwam door de run op bedrijfsfietsen vanwege de afschaffing van de ‘fiets van de zaak’ regeling. Maar ook voor de bedrijfsfiets geldt: de grootste vijand van de fietser is de fietsendief. Gelukkig maken vier nieuwe beveiligingstools het stalen ros in de toekomst misschien wel onsteelbaar. En dat is goed nieuws voor de wagenparkbeheerder en de HR-manager die graag een fiets aan zijn wagenpark wil blijven toevoegen.

Het frameslot

Deze fiets- de Chileense Yerka- kan opengekapt tegen een boom of paaltje gezet worden, de zadelpen verbindt de uiteinden en de fiets staat op slot. Stelen kan alleen door het frame van de tweewieler te slopen. En wie is er geinteresseerd in een fiets zonder stevig frame?

Koppig zadeltje

Makkelijker te stelen is de Saddle Lock, maar eenmaal gesloten wordt rijden lasting. Een viercijferige code is nodig om het zadel, dat op het achterwiel geklapt kan worden, weer in de normale stand te krijgen. Daar zadel je liever niemand mee op.

Niet te stelen bedrijfsfietsen door tweewielersalarm

Het 8Rlicht is een start-up van Nederlandse bodem. Het rode achterlicht is gekoppeld aan de smartphone van de gebruiker. Verlaat hij of zij de fiets, dan weet het 8Rlicht dat en knippert en piept ‘ie als iemand anders hem verplaatst. Via GPS en Bluetooth weet het 8Rlicht dat de eigenaar wel of niet in de buurt us. Afstandsbeveiliging Om de SkyLock te verslaan moet een fietsendief eerst het baasje van de fiets opsporen. Het slot is gekoppeld aan de mobiele telefoon van de eigenaar. Een Bluetooth-applicatie kan zien dat de eigenaar dichtbij is, waarna het slot via de app te openen is. Bij een poging tot diefstal verschijnt een melding op de telefoon.

Afstandsbeveiliging

Om de SkyLock te verslaan moet een fietsendief eerst het baasje van de fiets opsporen. Het slot is gekoppeld aan de mobiele telefoon van de eigenaar. Een Bluetooth-applicatie kan zien dat de eigenaar dichtbij is, waarna het slot via de app te openen is. Bij een poging tot diefstal verschijnt een melding op de telefoon.

Nieuwsbriefbanner