Elektrisch rijden? Zo bespaar je op de kosten

Gepubliceerd:

Wil jij als fleetmanager dat jouw medewerkers overgaan op elektrisch rijden? Bereid je organisatie dan goed voor. Want slechts 4 van de 22 elektrische auto’s hebben een actieradius van 400 kilometer of meer.

Ver komen je medewerkers dus nog niet met een elektrische leaseauto. Ze zijn voorlopig nog veel tijd kwijt met opladen. En dat kost geld. Wat kun je doen om de kosten in de hand te houden?

Wat kun je doen om de kosten in de hand te houden?

Zo bespaar je op de kosten van elektrisch rijden

  • Richt op je terrein voldoende groene parkeerplaatsen in, zoals SAS dat deed, waar jouw medewerkers hun elektrische leaseauto kunnen opladen. Dat is goedkoper dan aan de ‘pomp’. Bovendien benutten zij daarmee de tijd op kantoor efficiënt en staan zij minder stil onderweg.
  • Doe je medewerkers een oplaadpaal thuis ‘cadeau’. Dan kunnen zij met een volle accu op pad. Handig, omdat het in Nederland nog aan voldoende snellaadstations ontbreekt.
  • Bied je medewerkers flexibele werktijden. Zij hebben dan de mogelijkheid om buiten de spits te reizen. Daarmee verbruiken zij niet onnodig de batterij van hun elektrische leaseauto.
  • Stimuleer je medewerkers slim te plannen. Staat jouw kantoor bijvoorbeeld in Amsterdam, woont je medewerker in Utrecht, maar woont je klant in Amersfoort, terwijl zijn kantoor in Zwolle staat, laat je medewerker dan afspreken in Utrecht of Amersfoort. Dat scheelt onnodig veel kilometers. En dus tijd en geld.
  • Faciliteer je medewerkers. Zorg dat zij de beschikking hebben over minimaal een smartphone, laptop, internetverbinding, zodat zij tijdens het laden onderweg toch productief kunnen werken.
Nieuwsbriefbanner