Waarom je zou willen dat jouw werknemers voor private lease kiezen

Gepubliceerd:

We schreven het al eerder: private lease wordt steeds populairder. Dat is niet voor niets, private lease heeft namelijk veel voordelen. Niet alleen voor de bestuurder zelf, maar ook voor de wagenparkbeheerder.

 

Bij private lease staat het contract op naam van een particulier in plaats van een bedrijf. Met als gevolg dat er minder administratie nodig is. De werkgever heeft namelijk niet langer het beheer over het wagenpark. Daarnaast staat het leasecontract op naam van de werknemer. Er zijn geen verplichtingen voor het bedrijf, en als werkgever blijf je niet zitten met een auto als jouw werknemer vertrekt. Overigens hoef je ook niet bang te zijn dat je werknemer met een auto in zijn maag komt te zitten. Als hij of zij onverhoopt in financiële problemen komt, bijvoorbeeld door gedwongen ontslag of door een echtscheiding, dan kan diegene bij van een private leasecontract deze in de meeste gevallen kosteloos laten ontbinden. Als de gekozen leasemaatschappij beschikt over het Keurmerk Private Lease weet je sowieso dat je goed zit.

Met een private leaseauto weet je als werkgever zeker dat je werknemers met een representatieve auto bij een klant komen. Deze is nieuw en goed onderhouden. En tenslotte worden de privé kilometers niet meegeteld voor de CO2-voetafdruk van het bedrijf, waardoor deze daalt.

 

Tevreden werknemers

Werknemers die momenteel een zakelijke leaseauto rijden, kun je met private lease meer flexibiliteit bieden, zonder dat dit het bedrijf meer kost. Je werknemers zijn nu namelijk vrij in hun autokeuze, en kunnen daardoor beter een auto kiezen die bij hun levenssituatie en wensen past. Dat is aantrekkelijk voor de werknemerstevredenheid.

Voor werknemers met een eigen auto zorgt private lease vooral voor meer rust. Voor hen is rijden met private lease rijden zonder gedoe. Ze hoeven namelijk niet na te denken over zaken als, afschrijving, belasting, verzekering en onderhoud. Dat zit allemaal in de pakketprijs. Het autobezit kent veel minder risico met private lease. Private lease hoeft niet duur te zijn, de auto’s zijn (vrijwel) nieuw en hebben meestal een laag brandstofverbruik. En omdat de leasemaatschappijen de auto’s groot inkopen, kan de klant hoge kortingen bedingen die bij eigen aanschaf niet mogelijk zijn.

 

Voordeel

Een laatste voordeel Sommige aanbieders van private lease bieden aan dat de auto gedeeld mag worden. Zo kan je medewerker zijn private leaseauto delen met een andere medewerker voor zakelijk gebruik. Dat scheelt je het beheer en de kosten van een poolauto/huurauto.

Nieuwsbriefbanner