Mobility Vraag: hoe richt ik mijn bestelbus in?

Gepubliceerd:

Als je een nieuwe auto of bedrijfswagen leaset wil je daar zo snel mogelijk gebruik van kunnen maken. Begrijpelijk. Maar wat nou als je nieuwe auto of bestelbus eerst ingericht moet worden? Mobility Vraag geeft je de antwoorden.

 

Wanneer je een bedrijfswagen leaset is er veel mogelijk. Leasemaatschappijen kunnen je adviseren over de inrichting van je nieuwe bedrijfsauto(s) en hebben soms zelfs een speciale afdeling. Zij houden zich onder andere bezig met grijskentekenauto’s, én met de inrichting daarvan.

Inrichting van bedrijfswagens

Het blijft echter niet bij een advies. Bijna alles op het gebied van inbouw is tegenwoordig mogelijk. Of het nu gaat om een afgetimmerde laadruimte, extra opbergruimte of bestickering, werkelijk alles kan geregeld worden wanneer het gaat om de inrichting van een bestelbus. Zoals bijvoorbeeld ook voor GVB in Amsterdam wordt gedaan. Een nieuwe auto of bedrijfswagen kan turn-key worden opgeleverd.

Vaste kosten

De kosten van de inbouw worden veelal verrekend met de leaseprijs. Je betaalt elke maand een vast bedrag voor de inbouw. Die kosten zijn bij lease aantrekkelijk omdat leasemaatschappijen grote afnemers zijn en zo grote kortingen kunnen afdingen. Veel meer dan wanneer je zelf één of enkele auto’s aflevert voor inbouw. Daarnaast is het bij lease van bedrijfswagens mogelijk om gedeeltelijk af te schrijven. Stel dat de inrichting tien jaar meegaat, maar je leasecontract loopt maar vijf jaar. Dan is het mogelijk de inrichting mee te nemen naar een volgende bestelbus. Je betaalt in de meeste gevallen dan enkel de overbouwkosten.

Ik heb al een auto, wat nu?

Geen probleem. Ook als je reeds een auto leaset kun je hem laten inrichten. De kosten worden dan verrekend met de resterende maanden van het leasecontract, of worden met terugwerkende kracht betaald.

Nieuwsbriefbanner