Mobility Vraag: met een leaseauto op wintersport?

Gepubliceerd:

Wie zijn leaseauto privé gebruikt gaat er vast wel eens mee op vakantie. Maar mag een werknemer ook zijn leaseauto meenemen naar een gebied waar het risico op problemen groter is? Mag een werknemer met zijn leaseauto op wintersport? Mobility Reporter geeft je de antwoorden op de vragen van jouw collega’s.

 

Mag iemand met een leaseauto op wintersport?

Meestal wel. Zowel Athlon als de verzekeringsmaatschappij staan het toe. Er zijn geen restricties. Werkgevers kunnen daar echter anders over denken. Als mobiliteitsmanager ben jij verantwoordelijk voor de autoregeling. Houd daar dus rekening mee als je wilt bepalen of werknemers wel of niet met hun leaseauto op wintersport mogen.

Wie mag er in de auto rijden?

Deze vraag kunnen wij in de meeste gevallen niet beantwoorden. Wie er in de leaseauto mag rijden staat namelijk in de autoregeling en dit verschilt nog wel eens. Vaak is de norm dat alleen gezinsleden in de auto mogen rijden. Uiteindelijk bepaalt de wagenparkbeheerder van het bedrijf wie er écht in mag rijden.

Wordt de auto altijd uitgerust met winterbanden in de winter?

Nee, het bedrijf dat de auto’s leaset bepaalt of er ’s winters winterbanden worden gemonteerd. Momenteel is ongeveer 80 procent van de auto’s die bij Athlon worden geleased uitgerust met winter- of vierseizoenenbanden. Voor eventuele sneeuwkettingen moet de eigenaar van de auto zelf zorgen.

Wat gebeurt er bij pech of schade in het buitenland?

In grote lijnen gebeurt er hetzelfde als wanneer het probleem zich in Nederland voordoet. De eigenaar van de auto kan contact opnemen met de alarmcentrale van Athlon. De persoon wordt zo goed mogelijk geholpen en er wordt indien nodig voor vervangend vervoer gezorgd. Of alle hulp en het vervangende vervoer vergoed wordt ligt aan wat is afgesproken met Athlon.

Tip

Zorg ervoor dat de autoregeling makkelijk vindbaar is voor je collega’s. Plaats hem bijvoorbeeld op het intranet. Zorg ervoor dat alles helder is voor de leaserijder, leg uit dat er regels zijn omtrent het gebruik van de auto op wintersport en wat zij moeten doen in geval van schade. Mocht je er niet uitkomen wat in de autoregeling moet staan, dan kun je contact opnemen met Athlon. Er zijn meerdere voorbeeld autoregelingen beschikbaar en er staat altijd een adviseur voor je klaar.

 

Nieuwsbriefbanner