Deze opties eist je CEO standaard in zijn auto

Gepubliceerd:

Stoelverwarming, leren bekleding? Nee, executives kiezen liever voor de laatste veiligheidssystemen in hun auto. Als je daarop let, verhoog je bovendien de restwaarde.

Lane departure, blind spot monitoring en intelligent braking system. Dit soort veiligheidsinnovaties worden als de nieuwe standaard gezien door executives. En dus niet als ‘opties’. De Britse Motoring Guide Glass’s keek naar de opties in gebruikte executive auto’s die kopers belangrijk vinden. Veiligheidssystemen maken een snelle opmars.

De restwaarde is hoger
Voor wagenparken zijn die gegevens van belang, want met dit soort opties wordt de restwaarde veel hoger gewaardeerd. Ook is het een teken dat wat de markt wil, begint te veranderen. Volgens Glass’s is er een ‘buzz’ rondom de nieuwste automatische systemen die bijvoorbeeld het remmen overnemen of een in slaap gevallen bestuurder wakker schudden. ‘Het is heel normaal om anderen te horen praten over hoe zo’n systeem een ernstig auto-ongeluk heeft voorkomen. Mensen beginnen te verwachten dat ze standaard in het pakket zitten.’

De fleet market begon de trend
Volgens Glass’s is het trouwens de fleet market die veiligheidssystemen sterk gepopulariseerd heeft. Medewerkers die veel op de weg zitten, krijgen veel van dit soort opties ingebouwd om de kans op ongelukken te minimaliseren. Risicomanagement dus.

Wil je de restwaarde verder optimaliseren? Dit zijn volgens magazine Auto Express de beste 5 executive auto’s van 2015 (en dit leveren ze grofweg op als een paar jaartjes ouder zijn).

  1. BMW 3 serie (model uit 2012)
  2. Audi A6 (editie 2011)
  3. Mercedes C-klasse (editie 2009)
  4. Audi A3 Saloon (editie 2012)
  5. BMW 5 Series (editie 2011)
Nieuwsbriefbanner