In 4 stappen € 500 minder brandstofkosten per auto

Gepubliceerd:

€ 500,- per auto per jaar minder kwijt aan brandstofkosten? Dat klinkt vast aantrekkelijk voor jou als wagenparkbeheerder. Met enkele eenvoudige ingrepen realiseer je een flinke besparing.

Uit hoeveel leaseauto’s bestaat het wagenpark dat jij beheert? Vermenigvuldig dat met € 500,- en bereken zo hoe groot de besparing kan zijn op de brandstofkosten van jouw organisatie. Als je tenminste de volgende 4 stappen doorloopt.

In 4 stappen naar lagere brandstofkosten

1. Verdeel de financiële voordelen van PHEV’s tussen leaserijder en organisatie

Waarom genieten jouw medewerkers het financieel voordeel (7% bijtelling) van Plugin Hybrid Electric Vehicles (PHEV), terwijl jij opdraait voor de kosten dat een hoger brandstofverbruik (200% meer brandstofkosten) ten opzichte van de fabrieksnorm met zich meebrengt? Hanteer een leasenorm exclusief brandstofvoorschot of reken oplaadkosten mee en ga uit van werkelijke verbruikscijfers van PHEV’s.
Besparing: € 17,-

2. Kijk naar werkelijk verbruik in plaats van de fabrieksopgave

De afwijking van alle auto’s in werkelijk verbruik ten opzichte van de fabrieksnorm is sinds 2008 gestegen met zo’n 14%. Auto’s met een bijtelling van 14% en 20% wijken nog eens 17% extra af. Overweeg een leasenorm exclusief brandstofvoorschot of pas in ieder geval jouw leasenormen aan en calculeer op basis van realistische brandstofkosten.
Besparing: € 136,-

3. Zet een stimuleringsprogramma voor zuinig rijden op

Naast autokeuze is het rijgedrag van medewerkers bepalend voor de kosten. Stimuleer zuinig en veilig rijden met een online leeromgeving of een financiële prikkel.
Besparing: € 238,-

4. Laat leaserijder goedkoper tanken met mobility card

Tanken op dure locaties zorgt voor onnodig hoge kosten. Met een mobility card stuur je als wagenparkbeheerder jouw medewerkers naar de goedkopere tankstations en kun je een korting krijgen op brandstof.
Besparing: € 102,-

Zo bespaar je per auto per jaar gemiddeld € 494,-. Meer weten? Download nu de whitepaper Grip op brandstofkosten.

packshot facebook2

Nieuwsbriefbanner